Stuurinstructies

De stuurinstructies zijn te vinden in het volgende bestand: Stuurinstructie Aegir Lentesprint 2023

Hieronder wat verdere relevantie informatie. We raden u aan om voor de wedstrijd het hele bestand door te lezen.

De stuurliedenvergadering zal plaatsvinden bij waterskiclub “Paterswoldsemeer”. Adres: Kaapse Baan 3, 9752 XP  te Haren. Alle stuurtjes moeten deze vergadering minimaal één keer hebben bijgewoond voor hun blok.  Omdat het finishgebied zeer kort is, is de stuurinstructie verplicht voor alle nummers. De tijden van de stuurinstructies worden hier gepubliceerd.

Vlotten
Vlotten dient te gebeuren tussen 20 tot 30 minuten voor de starttijd. De crew bij de  vlotten bepaalt wie er op welk moment mag vlotten, luister goed naar hen! Zorg dat u op tijd en met uw hele ploeg compleet bij het vlot staat. Alle boten dienen in het water gelegd t worden bij vlot 1. Ook zullen ze hier aanleggen en wisselen. Let er op bij het erin leggen van de boot dat de boegbal richting de start ligt.

Vlot 2 dient als uithaalvlot. Op het moment dat er geen boten uithoeven, zoals aan het begin van de blokken, kunnen boten ook bij vlot 2 in het water worden gelegd. De vlotcoördinator zal dit aangeven.

Oproeien
Het oproeien gebeurt aan de kant van het land. 50 tot 100 meter voordat de wedstrijd langs vaart dienen alle boten te laten lopen. U mag dus niet doorroeien als er een wedstrijd langs vaart.

Mocht er tijdens het oproeien materiaalpech ontstaan probeer dan door te roeien tot de start en geef dit aan bij de kamprechters. Deze zullen u naar een haventje bij de start leiden waar u uw materiaalpech kan verhelpen.

Startgebied
Ga klaarliggen in de haven voor de start, de starter zal aangeven wanneer er naar de start geroeid mag worden. De starter geeft aan welke boot in welke baan moet liggen, dit staat ook op time-team aangegeven dus zorg dat u hiervan op de hoogte bent.

Starten
De startprocedure verloopt door middel van een vlag en megafoon. Zorg dus dat de roeiers weten dat wanneer de vlag naar beneden gaat ze mogen starten, dus niet moeten wachten op het geluid. Materiaalpech na de start binnen 100 meter aangeven, dat doet u door als stuur uw hand omhoog te steken. Dit moet een geldig materiaalprobleem zijn!

Finish
Omdat het finish gebied niet heel groot is moet er vrijwel direct na het finishen worden gehouden. De C4’en moeten meteen aanleggen omdat er boten gedeeld worden, zie lijn 4. Alle andere boten mogen uitroeien volgens lijn 5.

Mocht u in de race zijn verhinderd (aangevaren door andere boten, een obstakel etc.), zorg er dan voor dat de stuur zijn/haar hand opsteekt vlak na de finish. Dit betekent dat u protest aantekent. De kamprechters zullen naar u toe komen om uw protest te noteren en door te geven.